Planritning och beskrivning

null

Planritning och beskrivning

I Presteruds Herrgård finns två våningsplan. Det finns även en vindsvåning med denna används än så länge endast som bostad åt det snälla spöket Clara. På våning 1 finns marskalksviten och en rymlig salong med utgång till terrass och trappa som leder ner till parken. Gästtoaletter finns i den stora entréhallen. Från entréhallen leder en vacker trappa upp till våning 2. Här finns bröllopssviten, den stora balsalen med balkong ut mot parken, och ett cateringkök.

Herrgårdsparken

Herrgårdsparken är stor och lummig och passar utmärkt för den som drömmer om en vigsel i det gröna. Här finns stora ståtliga träd, stora grönytor och en pergola. Följer man grusgången ned mot vattnet kommer man först till Kärleksträdet. Här kan de nygifta och andra kärlekspar låsa fast sin kärlek genom att fästa ett hänglås på trädet. Inskriptionen på Kärleksträdet lyder: Håll din kära riktigt nära, lås här er kärlek fast. Ni ska för evigt nyckeln bära, som ett minne av den kärlek som aldrig brast. Därefter kommer ni till herrgårdsbryggan. Här kan man göra en häftig entré genom att anlända till festen med båt!

Trädgårdstältet

I Herrgårdsparken finns också vårt stora Trädgårdstält med trägolv. Trädgårdstältet ingår inte i hyran av Herrgården, men kan hyras till. Trädgårdstältet passar bra för större sällskap då det kan möbleras för upp till 150 sittande gäster. Här kan man avnjuta festmåltiden i solnedgången för att sedan flytta in i Herrgården och fortsätta festen där.

Priser, tillval & bokningsvillkor

I Herrgårdens infoblad kan ni se att det är mycket prisvärt att hyra vår herrgård. Här kan ni även läsa om vilka tillval som finns samt hur det går till vid bokning.

Telefon:
+46 (0)550 102 80